Директорът на Самарския изследователски институт по диететика и диетотерапия Михаил Гинзбург 

...
Директорът на Самарския изследователски институт по диететика и диетотерапия Михаил Гинзбург 
Коментари Харесай

Диетолог посочи продукта, който укрепва костите и пази от рак

Директорът на Самарския проучвателен институт по диететика и диетотерапия Михаил Гинзбург  посочи продукт, който защищава от рак и укрепва костите.

Лекарят означи, че във въпросната храна има доста протеини и силиций. Тези субстанции са нужни за синтеза на колаген и еластин, които вземат участие в процесите на подмладяване на кожата, подсилване на костите, ставите и сухожилията.

Гинзбург сподели също, че този артикул е значим за профилактиката на рака.

Експертът посочи, че става въпрос за граха. Той съдържа също никотинова киселина, която има противовъзпалителен резултат и защищава вътрешните стени на кръвоносните съдове от развиването на атеросклероза. Това вещество е от решаващо значение за попречване на болести, свързани с възрастта.

Според диетолога грахът спомага за възстановяване на паметта и има удобен резултат върху централната нервна система и мозъка заради високото си наличие на витамин В1.

Грахът съдържат и потребни субстанции: аскорбинова киселина и диетични фибри. Употребата му в храната има удобен резултат върху кръвната захар. Поради високото си наличие на протеини и ниско наличие на калории той може да ви помогне да отслабнете.

Диетологът уточни и недостатъците на продукта. Той означи, че яденето на грах може да засили метеоризмът, само че означи, че колкото по-често човек яде бобови растения, толкоз по-малко това ще бъде изразено.

Гинзбург даде препоръки по отношение на избора на грах. Що се отнася до пресния грах, купувачите би трябвало да вземат единствено шушулки с кондензиран зелен цвят без сухи и бели петна. Добрият грах съгласно диетологът би трябвало да е с дребни размери и зелен или блестящо оранжев./  и във Facebook

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР